سکنجبین و آشنایی با خواص شربت آن ومضرات آن

سکنجبین چیست ؟

سکنجبین معرب  سکنگبین یکی از نوشیدنی‌های بسیار قدیمی و سنتی از سرکه و شهد انگبین یا امروزه شکراست.ابن سینا در باب سکنجبین رساله‌ای تحت عنوان «منافع الشراب المسمی سکنجبین» به زبان عربی نوشته‌ است. 

طرز تهیه شربت سکنجبین

مرحله اول

برای تهیه شربت سکنجبین  ابتدا آب را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم، سپس شکر را به آن اضافه می کنیم و حرارت را زیاد می کنیم تا شربت به جوش بیاید، پس از اینکه شربت جوشید و شکر به طور کامل حل شد حرارت را ملایم می کنیم.

مرحله دوم

حالا باید صبر کنیم تا شربت مثل شهد کمی غلیظ شود، سپس نعناع را می شوییم ( نعناع خشک را نیاز نیست بشوییم ) و داخل شهد قرار می دهیم تا شربت عطر نعناع را به خود جذب کند. در ادامه سرکه انگور را هم به صورت کم کم اضافه می کنیم و با شربت مخلوط می کنیم.

مرحله سوم

نکته مهم برای خوشمزه تر شدن سکنجبین این است که در صورت امکان حتما از سرکه های خانگی برای درست کردن این شربت استفاده کنید. پس از اینکه شربت به قوام کافی رسید آنرا از روی حرارت بر می داریم و با یک پارچه نخی تمیز صاف می کنیم.

مرحله چهارم

برای اینکه بدانید غلظت شربت به اندازه مطلوب رسیده است، مقداری کمی از شربت را داخل یک فنجان بریزید و صبر کنید تا خنک شود. اگر پس از خنک شدن شربت غلیظ و کمی سفت شده بود یعنی شربت ما آماده است.

مرحله پنجم

حالا شربت ما تقریبا آماده است فقط باید اجازه دهیم در دمای محیط خنک شود، سپس آنرا داخل یک ظرف درب دار می ریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم. اگر بخواهید این شربت را با طعم زعفران هم درست کنید پس از قوام آمدن شربت می توانید زعفران را نیز اضافه کنید.

مرحله ششم

برای مصرف شربت سکنجبین هم نسبت به ذائقه خوب با هر ترکیبی که دوست داریم از شربت به همراه آب یخ مخلوط می کنیم و با یک قاشق به خوبی ترکیب می کنیم تا شربت و آب کاملا یکدست شوند سپس سرو می کنیم.

نکات تهیه شربت سکنجبین چیست؟

شربت سکنجبین با عسل

برای تهیه این شربت بسیار خوشمزه و مفید می توانید به جای استفاده از ۱ کیلوگرم شکر، از ۱ کیلوگرم عسل طبیعی استفاده کنید. عسل را با آب مخلوط می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم، پس از اینکه آب جوش آمد و عسل به طور کامل در آب حل شد روی آب کف جمع می شود که باید این کف را با قاشق جمع کنید و دور بریزید. پس از اینکه شربت به غلظت کافی رسید مانند مراحل بالا سرکه و نعناع را اضافه می کنیم.

شربت سکنجبین مجلسی

اگر می خواهید این شربت خوشمزه را برای مجالس و مهمانی های خود سرو کنید می توانید از موادی مانند خاکشیر، تخم شربتی و زعفران دم کرده استفاده کنید. اگر می خواهید به این شربت آبلیمو اضافه کنید، حتما از آبلیموی تازه استفاده کنید.

خواص شربت سکنجبین چیست؟

1.خواص شربت سکنجبین با خاکشیر

یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های تابستان در فرهنگ ایرانی‌ها، شربت سکنجبین با خاکشیر است. این شربت به رفع عطش و درمان گرمازدگی در تابستان کمک می‌کند. خاکشیر داروی ضد یبوست است و باعث بهبود عملکرد سیستم گوارشی می‌شود.

2.خواص سکنجبین و کبد

یکی از مهمترین خواص سکنجبین در طب اسلامی، تصفیه و پاکسازی کبد است. افرادی که کبد چرب دارند، اگر به اندازه از این شربت سنتی استفاده کنند، به کاهش تجمع چربی در کبد کمک می‌کنند.کسانی که دچار نارسایی‌های کبدی هستند، با مشورت پزشک می‌توانند این نوشیدنی خنک و ضدعطش را نوش‌جان کنند.

3. خواص سکنجبین و سنگ کلیه 

زمانی که دچار گرمازدگی می‌شوید، این نوشیدنی دمای بدن شما را کاهش می‌دهد و باعث جبران کم‌آبی می‌شود. شربت سکنجبین می‌تواند به دفع سنگ کلیه کمک کند.

مضرات شربت سکنجبین چیست؟

1. با این حال، توجه به این نکته لازم است که این شربت قند و کالری زیادی دارد. اگر بیش از حد آن را بنوشید، ممکن است باعث افزایش قند خون، بیماری دیابت و چاقی شود.

2.بر اساس طب سنتی، شربت سکنجبین طبع سردی دارد و برای کسانی که سرد مزاج هستند، ممکن است عوارض داشته باشد. مصرف بیش از حد آن باعث سردرد و دل‌درد در این افراد می‌شود.

3.همانطور که قبلا گفتیم، شربت سکنجبین، ملین است. اگر زیاد آن را بنوشید ممکن است دچار اسهال شوید. این شربت به تامین آب بدن در تابستان کمک می‌کند، با این وجود، اگر زیاد استفاده شود، ادرارآور است و آب بدن را کم می‌کند.

gmail (2)
whatsapp (1)
telegram (1)
telephone
instagram (1)
gmail (2)
whatsapp (1)
telegram (1)
telephone
linkedin (1)
facebook (1)
ایتا-removebg-preview
روبیکا-removebg-preview
بله-Photoroom.png-Photoroom

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *