عرق خارشتر و آشنایی با خواص و مضرات آن

عرق خارشتر محصول  گیاه خارشتر است که تمام خواص و فواید این گیاه را دارد. ازاین گیاه دارای خواص آرامش بخش، خواب آور و ضد سرفه است. عرق خارشتر از زمان‌های قدیم مورد توجه طبیبان و مردم عادی بوده است. خواص و فواید عرق خارشتر برای بدن و حفظ سلامت آن بسیار مفید است. در ادامه به بررسی عرق خارشتر می‌پردازیم. در این مطلب صحبت می کنیم در رابطه با عرق خارشتر که به بررسی مواردی از جمله طرز تهیه عرق خارشتر، طبع عرق خارشتر چیست، خواص عرق خارشتر، عرق خارشتر برای تقویت دستگاه گوارش، عرق خارشتر و بهبود یبوست و بواسیر، عرق خارشتر به عنوان آنتی بیوتیک، عرق خارشتر برای آرتروز، عرق خارشتر و بهبود التهاب فراگیر دهان، عرق خارشتر و آلرژی، عرق خارشتر و کلیه، عرق خارشتر و کبد، عرق خارشتر برای لاغری بسیار خوب می باشد.

طرز تهیه عرق خارشتر؟

برای تهیه عرق خارشتر باید ابتدا گیاه خارشتر را با آب جوشانده و سپس مایع جوشیده شده را سرد کنید. مایع کردن بخار حاصل از جوشیدن گیاه خارشتر از طریق فرآیند تقطیر در واقع تولید عرق خارشتر است. خواص عرق خارشتر کاملا مشابه با خود گیاه خارشتر است اما عرق خارشتر ماندگاری بیشتر و طعم بهتری دارد.

طبع عرق خارشتر چیست ؟

متخصصان طب سنتی بر این باورند که عرق خارشتر دارای طبیعتی بسیار گرم است و به همین علت افرادی که نسبت به گرمی حساسیت دارند و از خود واکنش های آلرژیک نشان نمی‌دهند باید از مصرف این عرق گیاهی خودداری کنند و یا با مشورت پزشک و تجویز پزشک از عرق خارشتر و خواص آن بهره‌مند شوند. برای کاهش گرمی عرق خارشتر می‌توانید آن را با مقدار مساوی عرق کاسنی ترکیب کنید.

عرق خارشتر تمامی خواص گیاه خارشتر را دارد. عرق خارشتر می‌تواند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و علاوه بر این مصرف عرق خارشتر برای کاهش وزن سریع و لاغری بسیار موثر است. از جمله خواص و فواید فوق‌العاده عرق خارشتر می‌توان به مواردی مانند درمان اسهال، پاکسازی روده‌ها، از بین بردن سیاه سرفه و تب و لرز و ضدعفونی کردن کلیه و دیگر نقاط بدن، بهبود و درمان بی‌خوابی، تصفیه خون، بهبود هضم غذا، از بین بردن رسوبات ناشی از مصرف نوشابه‌های گازدار، خاصیت آنتی بیوتیکی و غیره اشاره کرد. در ادامه به بررسی برخی از خواص عرق خارشتر می‌پردازیم.

 

1.عرق خارشتر برای تقویت دستگاه گوارش:

عرق خارشتر موجب تقویت سلول‌های عصبی معده می‌شود و از این طریق دستگاه گوارش را تقویت کرده و موجب بهبود هضم غذا می‌شود. عرق خارشتر طبیعتی گرم داشته و از همین رو موجب تسکین معده دردهای ناشی از موادغذایی با طبع سرد می‌شود.

2.عرق خارشتر و بهبود یبوست و بواسیر:

عرق خارشتر موجب بهبود روند هضم غذا می‌شود. از جمله خواص عرق خارشتر این است که مصرف عرق خارشتر موجب جلوگیری از ابتلا به یبوست و مشکلات بواسیر مانند سوزش، درد و تورم می‌شود.

3‌.عرق خارشتر به عنوان آنتی بیوتیک:

عرق خارشتر را می‌توان یک آنتی بیوتیک طبیعی دانست. عرق خارشتر با تقویت سیستم ایمنی بدن از بدن در برابر عوامل بیماری‌زا مانند باکتری، ویروس، قارچ و غیره محافظت می‌کند. عرق خارشتر به تقویت سیستم ایمنی بدن با هر گونه عفونت و مشکلات تنفسی ناشی از سرما خوردگی، سرفه، آسم  مبارزه کرده و به رفع و درمان آن‌ها می‌پردازد.

4.عرق خارشتر برای آرتروز :

از دیگر خواص شگفت انگیز عرق خارشتر وجود خواص ضد التهابی در این عرق گیاهی است. عرق خارشتر می‌تواند التهاب را بهبود داده و موجب کاهش علائم و نشانه‌های بیماری آرتروز شود.

5.عرق خارشتر و بهبود التهاب فراگیر دهان :

گفتیم که عرق خارشتر حاوی خواص ضدالتهابی بوده و می‌تواند موجب بهبود و درمان التهاب شود. عرق خارشتر می‌تواند موجب بهبود التهاب فراگیر مخاط دهان، لب ها، زبان و کام شود. قرقره کردن عرق خارشتر موجب تسکین نشانه‌های  التهاب فراگیر دهان می‌شود.

7.عرق خارشتر و آلرژی :

گیاه خارشتر می‌تواند برای کاهش علائم آلرژی در پوست.های حساس مفید باشد که برای این منظور کافی است، پودر این گیاه با شیر یا گلاب مخلوط شده و بر روی موضع مورد استفاده قرار گیرد.

8.عرق خارشتر برای سنگ کلیه :

از جمله خواص مفید عرق خارشتر داشتن خاصیت ادرار آوری است که مجاری کلیه و مثانه را ضدعفونی کرده و سموم بدن را دفع می‌کند. عرق خار شتر موجب دفع سنگ کلیه و سنگ ومثانه شده و شست‌وشو دهنده‌ی کلیه‌ها است. بنابراین عرق خارشتر برای حفظ سلامت کلیه‌ها مفید است.

9.عرق خارشتر برای کبد :

از دیگر ویژگی‌های عرق خارشتر می‌توان به تاثیر این عرق گیاهی در درمان کبد چرب اشاره کرد. عرق خارشتر با بهره‌مندی از قدرت پاک‌کنندگی و دفع سموم از بدن، می‌تواند تاثیر مهمی بر روی کاهش چربی کبد داشته و از این طریق موجب پیشگیری و یا درمان کبد چرب شود.

مضرات عرق خارشتر چیست؟

عرق خارشتر نیز مانند سایر گیاهان دارویی در کنار تمام خواص و فواید خوبی که دارد در صورت زیاده‌روی در استفاده از آن ممکن است مضرات و عوارض جانبی نیز داشته باشد. با توجه به طبیعت گرم و خشک عرق خارشتر زیاده‌روی در مصرف عرق خارشتر خطرناک و مشکل ساز خواهد بود. مصرف عرق خارشتر برای افرادی که مبتلا به بواسیر، اسهال خونی، حصبه، خون ادراری و آبله هستند مضر بوده و توصیه نمی‌شود. اگر به عرق خارشتر حساسیت دارد، مصرف آن را متوقف کنید. خانم‌های باردار و مادران شیرده فقط و فقط با مشورت و تجویز پزشک متخصص و در مقادیر بسیار کم می‌توانند از عرق خارشتر استفاده کنند.

مقدار و نحوه مصرف عرق خارشتر؟

افرادی که از عرق خارشتر به منظور کاهش وزن و لاغری استفاده می‌کنند باید روزانه نصف لیوان از عرق خارشتر را با نصف لیوان آب ترکیب کرده و آن را به غذای رژیمی خود اضافه کنند. افرادی که برای کمک به دفع سنگ کلیه از عرق خارشتر استفاده می کنند باید روزانه دو فنجان عرق خارشتر را بنوشند.

عرق خارشتر برای لاغری چگونه است؟

عرق خارشتر دارای طبعی بسیار گرم و خشک است. عرق خارشتر می‌تواند موجب افزایش سوخت و ساز بدن و درنتیجه افزایش میزان چربی سوزی شده و از این طریق به کاهش وزن و لاغری کمک کند. همچنین عرق شتر دارای فیبر بوده که موجب احساس سیری و جلوگیری از پرخوری شده که منتج به کاهش وزن و لاغری است.

با وجود آنکه عرق خارشتر برای لاغری تاثیر دارد، اما نمی‌تواند به تنهایی برای رسیدن به وزن ایده آل کافی باشد. به همین دلیل برای تناسب اندام و داشتن وزن متناسب به یک رژیم لاغری و رژیم غذایی اصولی همچون رژیم‌های بهاره غفاری نیاز دارید که به شما کمک می‌کند به وزن متناسب برسید و در عین حال بدون حذف مواد غذایی، به شما کمک می‌کند انواع مواد مغذی مورد نیاز خود را از غذا به دست آورید.

 

gmail (2)
whatsapp (1)
telegram (1)
telephone
instagram (1)
gmail (2)
whatsapp (1)
telegram (1)
telephone
linkedin (1)
facebook (1)
ایتا-removebg-preview
روبیکا-removebg-preview
بله-Photoroom.png-Photoroom

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *