عرق اسطوخودوس و خواص و مضرات آن

اسطوخودوس چیست؟

اسطوخودوس دارای طعم تلخ و تند است که استفاده از آن را دشوار می‌کند؛ به همین دلیل برای بهره بردن از خواص بی‌نظیر آن می‌توان از عرق اسطوخودوس استفاده کرد که تمام خواص گیاه اسطوخودوس را داراست.

خواص عرق اسطوخودوس چیست؟

1. درمان اختلالات خواب

مصرف عرق اسطوخودوس قبل از خواب باعث ایجاد آرامش، رفع اضطراب و داشتن خوابی راحت و آرام می‌شود. ترکیبات موجود در این عرق باعث تحریک انتقال دهنده‌های عصبی شده و ترشح هورمون‌هایی که استرس اضافی را در بدن مهار می‌کنند، افزایش می‌دهد.

برای درمان بی خوابی عرق اسطوخودوس را در هوا اسپری کنید. همچنین می‌توانید ترکیب عرق اسطوخودوس و روغن نارگیل را پشت گردن خود بمالید.

3. ایجاد آرامش و افزایش تمرکز

مصرف عرق اسطوخودوس، تاثیر زیادی در افزایش توان مغز، بهبود عملکرد آن و تقویت حافظه دارد. پاکسازی مایع مغزی نخاعی از اخلاط سرد بلغمی و سودایی، افزایش حافظه و کاهش ورم‌های بافتی عصبی از دیگر خواص عرق اسطوخودوس محسوب می‌شود.

4.جوانسازی پوست

اسطوخودوس سرشار از آنتی اکسیدان‌های طبیعی و ترکیبات فرار است که اثر رادیکال‌های آزاد مضر برای بدن را کاهش می‌دهد. از این رو یکی از مهمترین خواص عرق اسطوخودوس، پیشگیری از علائم پیری زودرس، کاهش چین و چروک و التهاب است.

5. کاهش تب و حرارت بدن

مصرف عرق اسطوخودوس موجب افزایش تعریق بدن می‌شود و خاصیت ادرارآور دارد. از این‌رو مصرف آن در دفع سموم و کاهش حرارت بدن در شرایطی که بیمار دچار تب یا افزایش حرارت بدن شده، بسیار موثر است.

6. پاکسازی کبد

عرق اسطوخودوس به پاکسازی کبد و سلامت آن کمک می‌کند و می‌تواند از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و اختلال‌های کبدی پیشگیری کند.

7.سلامت پوست

همچون خواص اسطوخودوس برای پوست، عرق اسطوخودوس نیز حاوی آنتی اکسیدان‌های مفید برای سلامت پوست است. عرق اسطوخودوس دارای خواص آنتی بیوتیک است و التهاب پوست را کاهش می‌دهد. از خواص عرق اسطوخودوس برای پوست می‌توان به درمان جوش، جای جوش، جای نیش حشرات، آکنه و کاهش واکنش‌های آلرژیک اشاره کرد.

اسطوخودوس حاوی انواع آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد مغذی برای پوست است و به درمان اگزما کمک می‌کند. عرق اسطوخودوس خاصیت ترمیم کنندگی پوست دارد و ضدالتهاب می باشد.

8. سلامت مو

جلوگیری از ریزش مو و افزایش سرعت رشد مو از جمله فواید عرق اسطوخودوس برای سلامت مو هستند. عرق اسطوخودوس همچنین دارای خواص ضد میکروبی و ضدالتهابی است که می‌تواند به درمان شوره سر و خارش پوست سر کمک کند.

9. درمان یبوست

عرق اسطوخودوس می‌تواند نفخ و یبوست را نیز درمان کند.

10. کاهش قند خون

عرق اسطوخودوس جذب گلوکز در بدن را کاهش می‌دهد و باعث کاهش قند خون می شود.

11. درمان مشکلات تنفسی

عرق اسطوخودوس دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی بیوتیک است و در کاهش التهاب و تورم دستگاه تنفسی مفید است .

12. کاهش استرس و اضطراب

عرق اسطوخودوس می‌تواند در کاهش علائم استرس و اضطراب ، افسردگی  و خستگی بسیار خوب می باشد.

بوی عرق اسطوخودوس برای آرامش اعصاب مفید است، می‌توانید آن را در هوا اسپری کنید. علاوه‌بر آن استفاده از عرق اسطوخودوس به‌ صورت خوراکی نیز می‌تواند در درمان کاهش استرس و اضطراب مفید باشد.

13. کاهش درد مفاصل

عرق اسطوخودوس ضد درد و ضد التهاب است و همچنین باعث افزایش گردش خون می‌شود. درنتیجه از عرق اسطوخودوس می‌توان برای درمان مشکلات التهابی مانند درد آرتریت، روماتیسم و کاهش درد مفاصل بهره برد.

زیاده‌روی در مصرف عرق اسطوخودوس برای افراد دارای مزاج صفراوی باید با احتیاط همراه باشد، زیرا باعث بروز آشفتگی خواهد شد.

طریقه ی مصرف عرق اسطوخودوس چیست؟

مقدار مصرف عرق اسطوخودوس در بزرگسالان روزی دو یا سه بار، نصف استکان در کمی آب حل کرده و بعد از غذا میل شود.

مقدار مصرف عرق اسطوخودوس در کودکان بالای هفت سال روزی دو یا سه بار، یک چهارم استکان در کمی آب حل کرده و بعد از غذا میل شود

خواص قطره اسطوخودوس چیست؟

از خواص قطره اسطوخودوس می‌توان  به درمان اضطراب و بی خوابی اشاره کرد. همچنین قطره اسطوخودوس به درمان زود انزالی ناشی از استرس نیز کمک می‌کند. قطره اسطوخودوس همچنین به افزایش طول مدت خواب کمک می‌کند.

مضرات اسطوخودوس چیست؟ 

1. اسطوخودوس می‌تواند منجر به کند شدن سیستم عصبی مرکزی شود از همین رو به بیمارانی که عمل جراحی دارند توصیه می‌شود از دو هفته قبل از عمل جراحی اسطوخودوس مصرف نکنند.

2. روغن اسطوخودوس در پوست بعضی از افراد ممکن است حساسیت ایجاد کند. گفتیم طبع اسطوخودوس، روغن اسطوخودوس و دمنوش اسطوخودوس گرم و خشک است؛ بنابراین مصرف آن به افرادی که مزاج صفراوی دارند توصیه نمی‌شود.

3. همچنین مصرف چای و دمنوش اسطوخودوس به زنان باردار و شیرده توصیه نمی‌شود.

4. اسطوخودوس سبب بر هم خوردن تعادل هورمونی در بدن نوزادان و کودکان پسر می‌شود و خطر ابتلا رشد غیر طبیعی سینه در پسران را افزایش می‌دهد.

 

 

gmail (2)
whatsapp (1)
telegram (1)
telephone
instagram (1)
gmail (2)
whatsapp (1)
telegram (1)
telephone
linkedin (1)
facebook (1)
ایتا-removebg-preview
روبیکا-removebg-preview
بله-Photoroom.png-Photoroom

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *