عرق گیاهی رزماری چیست؟
رزماری یک گیاه معطر همیشه سبز بومی مدیترانه است. این گیاه از زمان های بسیار قدیم به دلیل خواص دارویی آن مورد استقبال قرار گرفته است. در طول تاریخ، رزماری به دلیل خواص دارویی و همچنین توانایی بهبود و تقویت حافظه معروف بوده است. از کیمیاگران گذشته تا پزشکان معاصر اذعان گسترده ای از قدرت و فواید آن دارند. رزماری به طور سنتی برای کمک به کاهش درد ماهیچه ها، بهبود حافظه، تقویت سیستم ایمنی و گردش خون و تقویت رشد مو مورد استفاده قرار می گیرد. عرق رزماری از تقطیر گیاه آن به دست می آید که دارای تمامی خواص گیاه رزماری می باشد.
خواص عرق رزماری چیست؟
1. آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی
رزماری منبع غنی از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی است که تصور می شود به تقویت سیستم ایمنی، بهبود گردش خون و خنثی کردن رادیکال های آزاد کمک می کند.
2. بهبود هضم
در طب سنتی از عرق رزماری اغلب برای کمک به درمان سوء هاضمه استفاده می شود. البته باید توجه داشت که در حال حاضر هیچ مدرک علمی معناداری برای تایید این ادعا در دست نیست.
3. تقویت حافظه
طبق تحقیقات مشخص شده رایحه رزماری می تواند عملکرد، سرعت و دقت فرد را بهبود ببخشد و تا حدودی روحیه آن را بهبود بخشد. همچنین نوشیدن روزانه یک فنجان عرق رزماری، می تواند عملکرد حافظه را تا 15٪ تقویت کند.
4. از پیری مغز جلوگیری کنید
مرتبا قرارهای خودتان را فراموش می کنید و جای چیزها یادتان می رود. برخی، این حالت را علامت پیری می دانند، ولی واقعیت این است که این ضعف حافظه موقتی، در همه سنین روی می دهد. برخی مطالعات نشان داده است که رزماری ممکن است به میزان قابل توجهی از مغز شما در مقابل بیماری آلزایمر کمک کند.
5. سرطان
با نتایج تحقیقات منتشر شده، مشخص شد که رزماری، گسترش سلول های سرطان سینه را کند می کند. به صورت کلی رزماری به عنوان یک ماده ضد التهاب و ضد تومور مفید است.
اثرات جانبی مصرف بی رویه عرق رزماری چیست؟
به گفته اداره غذا و داروی ایالات متحده، هنگامی که رزماری و عرق آن در مقادیر معمول در آشپزی یا به عنوان نوشیدنی مصرف می شود، به طور کلی بی خطر تلقی می شود. هنگامی که به مقدار زیاد، به ویژه به عنوان عرق گیاهی مصرف شود می تواند به طور بالقوه عوارض جانبی مانند 1.ناراحتی معده
2. استفراغ
3. اسپاسم یا تغییرات فشار خون را در فرد مصرف کننده ایجاد کند، اگرچه این واکنش ها نادر هستند.
4. همچنین باید توجه داشته باشید، مصرف طولانی مدت این عرق گیاهی ممکن است منجر به کاهش تعداد، تراکم و تحرک اسپرم در مردان شود و در زنان باردار ممکن است منجر به سقط جنین شود .
طرز تهیه عرق رزماری چگونه است؟
شما اگر بخواهید به راحتی عرق رزماری را برای خود تهیه کنید. شما به مقداری گیاه خشک شده رزماری، مقداری آب و یک دستگاه عرق گیر خانگی نیاز دارید. ابتدا مقداری از گیاه رزماری را درون مخزن دستگاه ریخته و مقداری آب به آن اضافه می کنید. سپس درب دستگاه را به خوبی بسته و مخزن دستگاه را در معرض حرارت قرار می دهیم. بخارهای به وجود آمده را سرد کرده و مایع به دست آمده را درون یک بطری شیشه ای ذخیره می کنیم. عرق گیاهی رزماری خواص بسیار زیادی دارد و شما اگر بخواهید با مصرف در حد اعتدال آن، از فواید بسیار زیاد آن بهره مند شوید.